Geen bh nodig tegen hangborsten

Vrouwen dragen allemaal een bustehouder, ons wordt verteld dat een beha er voor zorgt dat we geen hangborsten krijgen. Maar is dat wel echt waar? Helpt een bh wel echt tegen hangborsten?

BH hindert
Een borst zit vol met toxines en xeno-oestrogenen. Door het dragen van een bh wordt verhindert dat de borsten zich op een natuurlijke manier kunnen bewegen en dat het lichaam zichzelf op natuurlijke wijze kan herstellen. De afvalstoffen kunnen niet goed worden afgevoerd. De afvalstoffen gaan zich ophopen in het borstweefsel, met alle gevolgen van dien. Vooral bh’s met beugels remmen de doorstroming. Uit een studie blijkt zelfs dat het langdurig dragen van een bh leidt tot een hogere kans op borstkanker.

Hangborsten
Een recent 15 jaar durend Frans onderzoek wijst uit dat een bh helemaal niet helpt tegen hangborsten. Een bh helpt niet bij het voorkomen van hangborsten. Grote borsten gaan naarmate de vrouw ouder wordt vanzelf hangen en dit kan niet voorkomen worden met een bh. Er is tot nu toe nog geen enkel medisch bewijs dat een bh hangborsten tegen gaat.

Geen bh voor stevige borsten
Uit het Franse onderzoek blijkt zelfs dat vrouwen zonder bh juist stevigere borsten hebben. Dit geldt ook voor de vrouwen die ouder zijn en zelf borstvoeding hebben gegeven. Het lijkt alsof het niet dragen van een bh er voor zorgt dat het lichaam zelf actief wordt om de borsten te dragen.

Share