Bad hair day? Tips voor haren wassen en drogen

Heb jij wel eens een bad hair day? Misschien komt het wel doordat jij je haren op de verkeerde manier wast en droogt. Professionele haarstylisten en kappers hebben de ideale tips om ervoor te zorgen dat jouw haar goed zit.

Shampoo aanbrengen
De haarpunten hoeven helemaal niet met shampoo behandeld te worden. Als je shampoo op het haar van de hoofdhuid aanbrengt en daarna uitspoelt, dan reinig je automatisch ook de haarpunten. Op deze manier worden de punten minder snel droog en stug.

Masseer de shampoo altijd zachtjes in en gebruik nooit te veel shampoo. Je moet niet de hoofdhuid grondig gaan schrobben. Wanneer je te hard schrobt dan komt er olie vrij op je hoofdhuid en dit maakt het haar vetter.

Spoelen
Het uitspoelen heeft dubbel zoveel tijd nodig dan als het inbrengen van de shampoo of conditioner. De zeepresten moeten goed verwijderd worden. Gebruik tijdens het spoelen nooit te warm water. Warm water stimuleert de klieren op de hoofdhuid om vet te produceren. Gebruik lauw water, nog beter is koud water. Door koud water gaat je haar extra glanzen.

Drogen met de handdoek
Gebruik geen handdoek om je haar droog te wrijven. Door de wrijving met de handdoek kan de bovenste hoofdhuidlaag beschadigd raken. Hierdoor ontstaat er een duf en futloos kapsel. Beter is het om je haren voorzichtig droog te deppen en je haren uit te wringen. Bij het uitwringen draai je zachtjes met je handen aan de punten van het haar waardoor het overtollige water uit het haar gaat.

Kammen en borstelen
Ga niet je haren kammen of borstelen als je net je haren hebt gewassen. Om klitten te voorkomen kan je onder de douche voorzichtig kammen terwijl de conditioner intrekt. Voor het wassen kan je wel kammen of borstelen. Je haalt hierdoor de klitten en de oude haren uit je kapsel.

Share