Beter koud douchen dan warm

Het is heerlijk om te douchen onder warm of heet water, maar douchen met koud water is eigenlijk veel beter. Een koude douche heeft een temperatuur van tussen de 10 en 15 graden Celsius. Douche niet langer dan 10 minuten onder koud water. Als je last hebt van hartklachten dan is het niet altijd verstandig om een koude douche te nemen.

Glanzend haar
Koud water is beter voor de hoofdhuid dan warm water. Warm water stimuleert namelijk de klieren op de hoofdhuid om vet te produceren. Door dit vet wordt je haar vettig en verliest het kapsel de glans. Door met koud water te wassen krijgt je haar weer glans en is je haar minder vettig.

Zachte huid
Koud water zorgt ervoor dat de natuurlijke huidolie en vocht behouden blijft. Koud water sluit namelijk de poriën en warm water opent ze juist. Door warm water word je huid droger.

Energie en wakker
Een koude douche zorgt voor een fris en wakker gevoel. Door de kou wordt je helemaal wakker en alert en het vermoeide gevoel verdwijnt. Door het koude water ga je dieper ademhalen en daardoor krijg je meer zuurstof binnen. Je hart gaat sneller kloppen en je bloed gaat sneller door je aderen stromen. Dit zorgt ervoor dat je een enorme energie boost krijgt.

Minder kosten en beter
Een koude douche is beter voor je portemonnee en voor het milieu. Bij een warme douche wil je lekker lang onder de douche staan, bij een koude douche maak je wel wat meer haast. Je doucht korter en je gebruikt hierdoor minder water.

Share