Gladde bikinilijn scheren

Wij geven jou een paar handige tips waarmee jij een mooie en gladde bikinilijn krijgt. Met deze tips verklein je de kans op bultjes, irritaties en ingegroeide haartjes. Zo kom je goed de zomer door!

Scherp mesje
Zorg ervoor dat je scheermesje altijd schoon en scherp is. Met een bot mesje scheer je haren moeilijker weg en je hebt meer kans op huidirritatie.

Na het douchen scheren
Scheer de bikinilijn na of tijdens het douchen of na het bad. Door de warmte gaan de poriën open staan, dit maakt het scheren eenvoudiger en de haartjes worden weker. Het resultaat is dan een stuk gladder.

Scheerrichting
Scheer in de richting van de haargroei, meestal moet je dan naar beneden scheren. Als je het extra glad wil hebben dan kan je na het scheren nog een keer tegen de richting in scheren.

Strak trekken
Trek tijdens het scheren de huid goed glad, zo voorkom je wondje en je krijgt een gladder resultaat.

Scrubben
Door te scrubben krijg je een mooie en stralende huid. Tijdens het scrubben verwijder je de dode huidcellen. Scrub voor het scheren de huid zachtjes met een washandje en met een milde scrub. Als je niet scrubt voor het scheren kunnen de dode huidcellen de haarschacht verstoppen, hierdoor ontstaan weer ingegroeide haren.

Share