Hoe kleding combineren

Kleding combineren kan best lastig en eng zijn, maar het belangrijkste is dat je het gewoon doet! Durf combinaties te maken met kleren. Trek je kledingkast open of ga lekker shoppen. Onze tips gaan er voor zorgen dat jij makkelijker kleding kan combineren en dat je het ook aandurft!

Basiskleuren
Zorg ervoor dat je genoeg basis kleuren oftewel effen kleuren hebt hangen in de kast. Effen kleding is makkelijk te combineren met andere kleuren en patronen.

Inspiratie
Kijk om je hen als je over straat loopt, kijk naar wat anderen dragen en hoe zij combineren. Op deze manier kan je inspiratie op doen. Kopieer niet precies wat de ander heeft, maar zorgt ervoor dat het jouw stijl is.

Neem de tijd
Combinaties maken kan veel tijd kosten en je moet hier ook de tijd voor nemen. Zoek verschillende kledingstukken bij elkaar en doe ze ook aan om te zien of het staat. Maak foto’s van de combinaties, zodat je later nog kan zien wat leuk stond en voor inspiratie.

Laagjes
Ga niet altijd alleen maar simpel voor een broek met daar op een shirt, maar probeer ook een keer laagjes te dragen. Zo kan je bijvoorbeeld eerst iets wits aandoen met daarover heen een gekleurd shirt. Of draag twee verschillende topjes met spaghetti bandjes over elkaar heen voor meer kleur.

Kleur schoenen laten terug komen
Zorg ervoor dat de kleur van de schoenen terug komt in de accessoires. Draag je bijvoorbeeld rode pumps onder een zwart jurkje, zorg er dan voor dat je rode sieraden of rode accessoires draagt. Doe bijvoorbeeld een rode riem om je middel of draag een rood tasje.

Kleding dat makkelijk te combineren is
Bepaalde kledingstukken zouden in elke kledingkast van een vrouw moeten hangen. Deze kledingstukken zijn makkelijk te combineren en zijn geschikt voor meerdere gelegenheden. Lees hier meer over in een ander artikel.

Share