Hoe word ik gelukkig? Zorg goed voor jezelf

Een gelukkiger leven begint bij jezelf. Vergeet niet wie je bent en geniet meer van het leven. Het dagelijkse leven kan veel stress met zich meebrengen en jij moet tijd voor jezelf maken om te kunnen ontstressen.

Durf nee te zeggen
Durf ook een keer nee te zeggen en aan jezelf te denken. Je kan niet altijd iedereen maar helpen, het geeft echt niet als je een keertje nee zegt en aan jezelf denkt. Als je altijd maar ja zegt zal jij steeds meer zorgen krijgen en je eigen steeds meer weg cijferen.

Neem tijd voor jezelf
Neem iedere dag wat tijd voor jezelf. In deze tijd draait het alleen om jou en doe je iets wat je echt leuk vind. Even geen stress en gedoe, maar lekker ontspannen of plezier beleven.

Ga er tussen uit
Ga een keertje lekker op vakantie of ga een weekendje weg. Je kan dan even lekker ontspannen en je zorgen zijn voor even weg. Een vakantie zorgt voor nieuwe ervaringen, ontspanning en plezier.

Dagje uit
Ga een keertje een dagje uit en met het gezin, met partner of vrienden. Deze dag hoef je je geen zorgen te maken en ben je heel even ergens anders. Je kan voor een dag zorgeloos plezier hebben.

Knuffelen
Knuffel vaker met iemand, huid-op-huid contact zorgt ervoor dat er oxytocine vrijkomt. Oxytocine is een gelukshormoon dat onder andere de stress verminderd. Knuffelen versterkt de relatie en het is goed voor de gezondheid.

Praat erover
Zit het je even niet mee en zit je in een dipje? Praat dan er dan met iemand erover, het is vooral belangrijk dat je partner weet hoe jij je voelt. Je partner zal jou dan beter begrijpen en kan dan beter rekening met jou houden. En wie weet verwend hij of zij jou wel om jou beter te laten voelen.

Ga sporten
Door te sporten blijf je fit en gezond. Sporten geeft een goed gevoel en het geeft een positieve energie boost. Door deze boost krijg je meer zin om iets te gaan doen. Sporten kan ook stressverlagend, zo helpt bijvoorbeeld hardlopen bij een dipje.

Tags Gelukkig
Share