Kleur stropdas bepaald effect uitstraling

Onlangs is er onderzoek gedaan naar het effect van de kleur van de stropdas. Elke kleur stropdas straalt iets anders uit. De kleur stropdas verteld dus eigenlijk wie je bent. Lees snel verder en zie de wat de meeste voorkomende kleuren voor een effect geven op jouw uitstraling.

Rood
Politici dragen graag de kleur rood, de kleur rood heeft een krachtige uitstraling. De kleur rood wordt ook geassocieerd met passie. Donkerrode tinten stralen vertrouwen uit en lichte tinten rood worden juist weer geassocieerd met stijl en creativiteit.

Groen
De kleur groen wordt vaak geassocieerd met geld of een start van iets nieuws. Op werk wordt een groene das afgeraden, omdat dit schreeuwerig overkomt.

Geel
In Engeland is de gele stropdas erg populair. De kleur geel staat voor zekerheid en optimisme. Als je een gele stropdas draagt lijkt je wel benaderbaar voor iedereen.

Paars
De kleur paars wordt vooral gedragen door koningen en mensne van adel. De kleur paars straalt zelfvertrouwen uit en wordt geassocieerd met goed leiderschap. Paarse stropdassen worden ook vaak gedragen om gewoon op te vallen.

Blauw
Een blauwe stropdas kan altijd gedragen worden. De kleur blauw straalt kalmte en vertrouwen uit. Een blauwe stropdas is erg geschikt om op werk te dragen.

Zwart en grijs
Een zwarte stropdas geeft een chique uitstraling. De kleur zwart geeft een verfijnde indruk, maar kan ook als arrogant of overdreven worden ervaren. Een grijze stropdas heeft het zelfde effect als een zwarte stropdas. Alleen zal een grijze stropdas niet dezelfde negativiteit uitstralen als dat ene zwarte stropdas kan doen.

Share