Tips voor jeans kopen: De spijkerbroek voor jouw figuur

Broeken kopen is niet altijd even makkelijk en zeker ook niet leuk als je elke winkel af moet en niets past. Maar voor je de winkels in duikt moet je eerst weten welke soort jeans het meest geschift is voor jouw figuurtje. Niet elke broek is namelijk even geschikt voor elk figuur.

Lange benen
Om je mooie lange benen tot hun recht te laten komen kan je het beste kiezen voor een recht model. Als je de aandacht naar je benen wil hebben is een broek met wijd uitlopende pijpen ideaal.

Korte benen
Het is erg lastig om een goede broek te vinden als je korte benen hebt. Meestal zijn de pijpen veel te lang en moet de broek ingekort worden. Kies voor een donkere broek met rechte pijpen. Om nog langer te lijken kan je er hakken onder dragen.

Stevige benen
Wanneer je stevige benen hebt wil je een broek die je benen slanker maken. Kies voor een broek met licht uitlopende pijp of een model met lichte slijtplekken op de bovenbenen. Ga niet voor een model met drukke kleuren of prints.

Brede heupen
Wanneer je brede heupen hebt kan je beste gaan voor ene broek met lage taille. Grote achterzakken helpen bij het camoufleren van je heupen. Bij brede heupen is het fijn om voor een stretchbroek te gaan.

Smalle heupen
Bij smalle heupen hoort vaak ook een platte buik en weinig rondingen. Je wil dan ook een broek die voor meer rondingen zorgt. Kies het liefst een hoge broek en draag daar een riem bij. Dit zal net wat meer accent op de heupen geven. Ga niet voor een broek met een strak of laag kruis.

Buikje
Veel vrouwen hebben een buikje, maar wij willen natuurlijk niet dat andere deze zien. Als je een buikje hebt kan je het beste kiezen voor een highwaistjeans. Je wil niet dat je buikje over de broek heen gaat.

Ronde billen
Zijn je ronde billen misschien iets te groot? Laat je billen kleiner lijken door voor jeans te gaan met zo weinig mogelijk details op de achterkant.

Platte billen
Bij platte billen wil je juist een broek met veel details op de achterkant. je kan hierbij denken aan grote achterzakken en versiersels.

Zandloper figuur
Bij een zandloper figuur kan je het beste kiezen voor een broek met hoge taille. Hierdoor worden je vrouwelijke vormen meer geaccentueerd.

Peervormig figuur
Kies het liefst voor een broek met donkere kleuren en met uitlopende pijpen. Het mooiste is als de broek grote achterzakken heeft met weinig stiksels, hierdoor lijken je billen minder groot.

Appelfiguur
Kies voor een broek met een hoge taille en voor achterzakken met flappen of stiksels. je billen worden hierdoor meer geaccentueerd.

Share