Waarom knuffelen goed voor je is

Knuffelen is niet alleen fijn, het is ook nog eens goed voor je. Een knuffel is goed voor de relatie en voor de gezondheid.

Relaties en seks
Knuffelen is goed voor de relatie met een persoon, dit kan zijn je geliefde, een familielid of vrienden. Knuffelen geeft een goed en vertrouwd gevoel.

Veel knuffelen helpt bij het in stand houden van een langdurige relatie. Mannen krijgen van het knuffelen een blij en gelukkig gevoel en vrouwen voelen zelfs een soort van seksuele bevrediging. Knuffelen zorgt voor meer seks in de relatie. Het knuffelen zorgt ervoor dat je meer zin krijgt in seks. Tijdens knuffelen komt het hormoon dopamine vrijkomt, van dit hormoon krijg je meer zin in seks. Het knuffelen kan ook zorgen voor een verbeterde seksuele bevrediging bij de vrouw en dat geeft natuurlijk de man een goed gevoel.

Communicatie
Knuffelen is een goede manier van communicatie. Tijdens het knuffelen ben je dicht bij elkaar en dan voelt vertrouwd. Door dit gevoel zal je sneller delen dat je iets dwars zit. Met knuffelen kan je soms ook gevoelens beter uitdrukken dan met woorden. Zo kan je met knuffelen duidelijk maken dat je iemand heel speciaal vind.

Bloeddruk
Knuffelen is goed voor de gezondheid, het verlaagd de bloeddruk. Een kleine aanraking kan al heel wat doen met het lichaam. Door knuffelen en aanraking komt oxytocin vrij, dit is een stofje in de hersenen. De stof oxytocin zorgt er onder andere voor dat de bloeddruk omlaag gaat en dat je minder stress voelt. Oxytocine speelt ook een belangrijke rol bij het maken van sociale contacten.

Share