Wandelen is gezond en vermindert stress

Het is ontzettend heerlijk om een mooie wandeling te maken, maar het is niet alleen fijn, het is ook nog eens heel gezond! Wandelen zorgt ervoor dat je een goed gevoel krijgt, contacten legt en het houd je gezond. Als je actief wil gaan wandelen is het wel belangrijk dat je goede en stevige wandelschoenen aanschaft.

Gezond
Wetenschappers hebben onderzocht hoe gezond wandelen is. Volgens hen is wandelen de beste vorm van lichaamsbeweging. Je krijgt niet alleen gezonde buitenlucht binnen, het vermindert ook nog eens de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Met wandelen ben je er even lekker het huis uit. Mensen zien wandelen dan ook als een vorm van meditatie of bezinning. Dit is dan ook de reden dat wandelen stress verlagend werkt.

Contact
Wandelen is ook goed voor contacten leggen met mensen. Als wandelaar leg je snel contact met anderen. Het is de ideale manier om mensen te ontmoeten en om ene praatje te maken. Natuurlijk kan je ook gezellig met je partner of met iemand anders gaan wandelen.

Hardlopen
Niet alleen wandelen helpt tegen de stress, maar ook hardlopen. Hardlopen is vooral goed als je in een dipje zit of als je depressief bent. Lees hier meer over.

Share